První Vánoce

30.12.2010 20:59

 

Rita s námi prožila první Vánoce, ale věci kolem nich prožívala s naprostým klidem. Stromek jí nechával ledově chladnou a téměř to vypadalo, že si ani nevšimla, že přes noc nám v obýváku "vyrostl" dvoumetrový strom se spoustou lákadel. Trpělivě čekala na moje opožděné příchody domů, když jsem obíhala obchody a moc jí nevadilo, že se ven dostáváme až za tmy. Pod stromečkem na ní čekal nový obojek a samozřejmě nezbytná laskomina, kterou nedočkavě dostávala z papírové krabice a zabavila se s ní na dobré 4 hodiny. Štědrovečerní večeře byla tentokrát bohatější, místo obvyklých granulek kvalitní masová konzerva se zeleninou. Kousek ryby pak dostala Mášenka. 

Nejkrásnější svátky roku proběhly v poklidu a rodinné pohodě za vůně cukroví, šustění balících papírů a nedočkavého čekání "na Ježíška".  Nebyla žádná bolavá zvířecí bříška, zapíchlé kosti, sežrané stanioly a obaly od čokoládových postaviček, převrácené stromky ani hořící záclony, takže můžeme být všichni spokojeni:)!

Štědrý den by měl být pomyslnou tečkou za oným očekáváním, pro nás je to však nejspíš začátek našeho dalšího snažení. Panička dostala k narozeninám (pár dní před Vánocemi) krásnou loveckou výbavičku, na kterou je právem pyšná a ráda by se věnovala trošku intenzivnějšího výcviku:)! Uvidíme jak to půjde!

 

Přejeme všem krásný nový rok 2011, plný úspěchů, zdraví a spokojenosti!