DUO CACIB

06.02.2011 20:48

FOTO POZDĚJI!

 

První únorový víkend se celý nesl ve výstavním duchu. Přihlásily jsme se na oba dva dny, i když jsme riskovaly neúčast kvůli hárání! Nicméně Rituška potěšila a hárání si schovala na později:)! Třídu dorostu jsme elegantně přeskočily zimní pauzičkou a na naší druhou a třetí výstavu jsme se nahlásily do velmi kvalitně obsazené třídy Mladých. V sobotu s námi bylo 10 feneček, v neděli 8, nejvíce "narvaná" třída, Rituška nejmladší (a bylo to znát). Obě výstavy patřily seveřanům - tentokrát posuzovali pánové z Norska a Švédska. Na oba dva dny bylo přihlášeno a dostavilo se + - 129 flatů ze všech koutů světa:)! Zahraniční rozhodčí (specialisté na plemeno) přilákali i majitele, kteří se jinak na výstavách tolik neukazují. Hojná byla hlavně účast zahraničních pejsků a pejsků, kteří k nám byli importováni. V sobotu "nás" převálcovali, ale v neděli dopadlo vše nečekaně jinak:)!

 


Rita (Apricot Story Black Lolly) Duo Cacib Brno - 9 měsíců a 2 dny (foto Nikča)

 

A jak jsme dopadli my? Ještě vás budu vteřinku napínat, výsledky a posudky zde. Jsem velmi spokojená s tímto (v oba dva dny) vyrovnaným výsledkem. Uspět v takové konkurenci při naší druhé a třetí výstavě (jednou z největších v Evropě) je fajn a máme krásné posudky (až na to nasazení ocasu, to nevím, kam pan rozhodčí koukal!). Známkou VD se nešetřilo. Pes neudělal jedinou chybu, co se dalo pokazit, to jsem pokazila já:)! Dalo by se říct, že všechny výtky v posudcích jsou tam jen proto, že jsem si jí špatně postavila, že jsem běžela pomalu...nu, že to prostě ještě stále neumím:)! Rituška potěšila vzorným chováním, jak v kruhu tak i mimo něj. Strašně moc jí chválím a jsem na ní pyšná! Chovala se jako ostřílená show girl, holka z lesa:)! Pánům rozhodčím snad není co vytknout. Soudcovali přísně, ale spravedlivě, pečlivě sledovali každý detail a posílali na stupně nejvyšší opravdu nádherné psy. Máme podobný vkus:)! Nutno podotknut, že právě z jejich vlastí se rodí do světa nejlepší flati světa. Kdo se bál angličtiny byla k dispozici paní překladatelka, která překládala všechny posudky.

 

Výstava je nejen příležitost ukázat svého pejska, ale také setkat se s lidmi a psy, které zná člověk jen z internetu a z fotek, nebo se kterými se vidí právě jen na některých pejskařských akcích. My jsme byly " v týmu" samozřejmě se Zuzkou a Arinkou:)! Holky nastupovaly ve třídě Otevřené. Tato třída byla také velmi kvalitně obsazená a jejich největší konkurentkou byla určitě krásná Black Amandas Event Of The Year , které přijela ze Švýcarska (import Dánsko) a vyhrála třídu Otevřenou v sobotu. (Arinka V2, res. CAC)  Neděle však patřila jen a jen našim holkám - Arinka zazářila. Pan rozhodčí byl unešen a dokonce řekl, že kdyby měl nějaké vlasy tak se mu zježí, kdykoliv jí spatří:)!  Vyhrála svoji třídu CAC, poté vyběhali CACIB, BOB a nakonec i BIG 5!!! Porazit psy takových kvalit u zahraničního rozhodčího, k tomu snad není co dodat. Opravdu nádherné umístění a skvělé prezentace českého chovu! Moc gratulujeme mamince a přejeme další takto krásné výsledky!

 

Další výsledky SO i NE TADY (vyber plemeno)

 

A když už jsme u těch setkávání lidí, sešli jsme se se setřičkou Doreenkou a bráškou Arniem (Amazing Arnie). Vyrostli v krásné psy, Doreenka je mrňousek, Arníček veliký kluk, který svoji sestřičku už nebral jako sestřičku a tak to mamka musela trochu srovnat:)! Oba snad zkusí nějakou výstavku, tak jim držíme palce!

 

Byl to náročný víkend plný zažitků a těšíme se na další výstavní dny, víkendy, roky:)! Jediné co se pořadatelům trochu nepodařilo bylo to, že když se nám stala "nehoda" a šla jsem pro uklízečku jestli by mi nepůjčila hadr, tak řekla, že hadr má nahoře, že pro něj rozhodně nepůjde. Šla jsem na záchod pro papírové utěrky a druhá uklízečka mi řekla, ať si je neberu... Tak to se vám trošku nepovedlo, jinak super:)!

 

Krásné fotky pro nasání atmosféry například ZDE!

 

Chtěla bych poděkovat všem, kteří nám drželi palce, rodičům za sponzoring:), Palasům za odvozy, krásně se o mě staráte, určitě oplatíme:), Ritušce za skvělou prezentaci, díky, že jsi se mnou jela:), přátelům za podporu a vůbec všem, kteří se na tomto víkendu podíleli, bylo to úžasný! Díky!